Egyeki Nő Klub - Egyek Nagyközség

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Egyeki Nő Klub

Intézmények

Típus:

Civil szervezet

Tagok:

Leírás:

Képviseletében: Kátai Istvánné

2009-es évi tevékenységeink


Az év első taggyűlésén az új év köszöntése után megbeszéltük az elmúlt év tapasztalatait és ötleteket gyűjtöttünk a következő év programjaihoz.

Klubfoglalkozásinkat  rendszeresen kéthetenként tartjuk a Művelődési Házban, melyről minden esetben sajátkézzel aláírt jelenléti ívet és jegyzőkönyvet, emlékeztetőt készítünk. Ezek alapján tudjuk, hogy a 2009-es évben 1050 megjelenés volt a Nőklub tagsága részéről a foglalkozásokon és a különböző programokon.

Legfiatalabb tagtársunk 27, legidősebb 78 éves.

Kántor Péter rendőr alezredes úr Balmazújváros kapitányság vezetője, Lakatos Sándor rendőr alezredes úr Tiszacsege őrsparancsnoka kezdeményezésére állandó kapcsolatot tartunk fenn a rendőrséggel valamint a Közlekedés Biztonsági Tanáccsal. Felhívásaikat, szórólapjaikat rendszeresen megbeszéljük, tagjaink továbbítják az ismerősök, rokonok, szomszédok felé.

Együttműködési megállapodást kért tőlünk első sorban a vezető óvónő, Fazekas Sándorné, illetőleg a Móra Ferenc Általános Iskola nevében Tardi Béláné tanárnő. Kérésüket elfogadta a nőklub, várjuk programjaikat melyben segítségül kívánják bevonni a nőklubot.

A farsangot sertés pörkölttel, különböző házi süteményekkel, farsangi fánkkal, tánccal és közös énekléssel búcsúztattuk.       

Ezt a fajta kikapcsolódást, vigasságot az év folyamán még kétszer megismételtük tagtársaink, vendégeink megelégedésére.

Egészségmegőrző termékek bemutatóját több alkalommal is programra tűztük.

Felkérésünkre Dr. Juhász Péter háziorvos előadást tartott, főleg az idősebb korosztályt érintő betegségekről illetőleg megelőzéséről. A hallgatóság körében megfogalmazódott kérdésekre is készséggel válaszolt, amit ezúton is tisztelettel megköszönünk.

Három alkalommal vettünk részt Tiszafüreden különböző egészségügyi rendezvényeken, egészségügyi előadásokon, gyógyászati segédeszközök bemutatóján, ingyenes szűrővizsgálatokon, amelyet a diétás ebédek mellett egy alkalommal még Karczagi Nagy Zoltán közismert nótaénekes előadása is színesített.

Zenei programokon is részt vettük:

  • Népdalkör jótékonysági koncert

  • Zenei világnapi koncert      


A népdalkör vendégeként részt vettünk:

  • Tiszafüreden megrendezett "Tiszatavi Hal és Pusztai ételek Fesztiválja - Fesztivál a Nyugdíjasokért" rendezvényen.

  • Abasáron a XV. Nemzetközi Katona és Bordalfesztiválon


Ez évben ismételten meglátogattuk a népdalkör tagjaival együtt  az Országházat ahol Tóth József országgyűlési képviselő úr fogadott és kalauzolt bennünket. A történeti múzeumban fellépett az Egyeki Népdalkör, ahol tiszai és hortobágyi népdalokkal örvendeztették meg a múzeum látogatóit nagy tapsokkal elismerve. A Budai vár falai között sétálva kitekintettünk Budapest látképére, majd megcsodáltuk a történelmi nevezetességű Mátyás templomot, történelmi ereklyéinket, zászlóinkat. Élveztük az építmény csodálatos varázsát.

Voltunk Szolnokon a Szigligeti Színházban, megnéztük a "Csókos asszony" operettet.

Életünk legkedvesebb, legemlékezetesebb napjai közé sorolhatjuk ezeket az eseményeket.

Egész évben nagy számban képviseltettük magunkat a község ünnepi rendezvényein.

A "Pünkösdölőre"  a nőklub tagjai vállalták régi, jól bevált receptjeik alapján megsütnek 16 féle, már-már elfeledett, kelesztett- burgonyás- kavart- tésztából készített finom kalácsokat.

A felsoroltak közül a legkedveltebb a "fonott lagzi kalács" és a "herőce" volt.

Az Egyeki Vigasságok alkalmából ismét vállaltuk a közkedvelt palacsintasütést, melyet a külföldi vendégek is nagy érdeklődéssel szemléltek és fogyasztottak. Nem megfeledkezve a fellépő gyermekekről és a rendezvényen résztvevő egyéb vendégekről mintegy 600db palacsintát sütöttek asszonyaink.

A főzőverseny fődíját a zsűri az Egyeki Nőklub húsos káposztájának ítélte.

Két klubfoglalkozásunkon 36 tojásból csigatésztát készítettük, melyet a házi gondozottak karácsonyi ünnepségére felajánlottunk. Elvállaltuk az idősek megvendégelésére készülő húsleves, valamint  húsos káposzta megfőzését és a mosogatást, melyet maradéktalanul elvégeztünk.

Aktívan részt vállaltunk a "Kihívás Napja" programjából: délelőtt táncház megszervezése, megrendezése a Tájház udvarán,  délután gyógytornán való részvétel a sportpályán, sportosabb tagjaink a templomtorony lépcsőinek megmászására is vállalkoztak.                                 

Hídvégi Üstös Pált vártuk, fogadtuk, köszöntöttük a helyi Tájházban az "Együtt az Élő Tiszáért 2000 km-es futás" közben.

Szekeres Jánosné felajánlásaként örömmel vettük birtokunkba az olajfestmény címtáblánkat melyet rendezvényeken már volt alkalmunk kifüggeszteni, nem kevés ember dicséretét élvezve a remek munkáért.

Minden eseményről fotók készültek.

Akinek elnyerte tetszését munkánk összetétele, tartalma, formája, szeretettel várjuk tagjaink sorába.

Település:

Egyek

Székhelye:

4069 Egyek, Hunyadi J u. 48/f.

Telefonszám:

Fax:

E-mail:

Honlap:

Adószám:

 

© 2012. Egyek

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz