TIOP-1.1.1/07/1 - Egyek Nagyközség

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

TIOP-1.1.1/07/1


"Mindenfajta nevelés önnevelés, és mi, mint tanítók, nevelők,
csak a saját magát nevelő gyermek környezetét alkotjuk.
A legkedvezőbb környezetet kell megteremtenünk,
hogy a gyermek úgy nevelje általunk önmagát,
ahogy belső sorsát követve nevelődnie kell."

Rudolf Steiner


A TIOP-1.1.1-07/1 számú nyertes pályázatnak köszönhetően végre megérkeztek intézményünkbe a régóta várt informatikai eszközök. A pályázat az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. Az uniós forrásból 20 iskolai PC, 11 tantermi csomag és 1 WIFI csomag kerül használatbavételbe még az idei tanévben. A tantermi csomagok az interaktív táblákat, a projektorokat és a hordozható számítógépeket tartalmazzák. Az informatikai infrastruktúra fejlesztése közel 17 millió forint támogatási összegből valósult meg intézményünkben.
A pályázat része egy 10 órás oktatás is, mely során a pedagógusok elsajátíthatják az új eszközök használatát. Egy IKT alapú módszertani és Sulinet Digitális Tudásbázis használatát elősegítő pedagógus továbbképzésen való részvételre is kötelez a projekt.
Az új eszközök és kiegészítők használatával megújul az oktatásunk. A frontális órák együttműködővé válnak, a diákok problémamegoldó képessége fejlődik. A tanórák érdekesebbek, úgymond interaktívabbak lesznek, a tanulók és a tanárok motiváltabbá válnak.
A projekt megvalósulása hozzásegíti intézményünket ahhoz, hogy a 21. század modern, európai színvonalú iskolájává váljon.


Novákné Töviskes Annamária


Az "intelligens iskola" modell infrastrukturális hátterének kialakítása az egyeki Móra Ferenc Általános IskolábanA projekt az informatikai infrastruktúra fejlesztésére szolgál, mely az informatikai készségek fejlesztése mellett a többi kulcskompetencia fejlesztéséhez szükséges infrastruktúrát is biztosítja intézményünknek. A pályázat az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg.

Iskolánk jogosulttá vált:

  • 20 asztali számítógépre;

  • 11 tantermi csomagra, amelyek tartalmazzák az interaktív táblákat, a projektorokat és a hordozható számítógépeket;

  • egy WIFI csomagra (vezeték nélküli hálózati kapcsolat);

  • és egy szerver csomagra.


A tantermeink 62%-a internet hozzáférési képességgel rendelkező interaktív prezentációs eszközökkel ellátottá válik. Az IKT (Információs és Kommunikációs Technológia) eszközökkel tartott tanítási órák aránya az összes óra számához képest 35-40%-ot ér el, valamint az összes órai mérés-értékeléshez képest az IKT alapú órai mérés-értékelés aránya 40-50%-ban valósul meg.
A hátrányos helyzetű tanulók és a sajátos nevelési igényű tanulók 100%-ban hozzáférnek ezen eszközökhöz a tanórákon.

Pedagógusaink egy 10 órás képzésen sajátítják el az eszközök használatát, valamint részt vesz egy részük egy 120 órás IKT alapú módszertani és Sulinet Digitális Tudásbázis használatát elősegítő pedagógus továbbképzésen.
A bemutatóórák keretében a szülőknek lehetőséget biztosítunk arra, hogy betekintést nyerjenek a tanulás-tanítás folyamatában megjelenő eszközök használatáról.

A projekt megvalósulása hozzásegíti intézményünket ahhoz, hogy a 21. század modern, európai színvonalú iskolájává váljon.


Közreműködő szervezet:

ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Cím: 1134 Budapest, Váci út 45. "C" épület
Postacím: 1590 Budapest, Pf. 102.
Tel.: +36 1 273 4250
E-mail: hazaitamogatas@esza.hu

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Wekerle Sándor Alapkezelő
Cím: 1088 Budapest, Múzeum utca 17.
Tel.: +36 1 301 3200
Fax: +36 1 301 3220
E-mail: info@wekerle.gov.hu


 

© 2012. Egyek

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz