VT I-38 - Egyek Nagyközség

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

VT I-38

"VENDÉGVÁRÓ TÁJHÁZAK"

A tájházak társadalmunkban betöltött szerepének növekedését felismerve az Oktatási és Kulturális Minisztérium pályázatot írt ki "Vendégváró Tájházak" címmel. Ennek keretében a VT I-38 sz. benyújtott pályázatunkat a Bíráló Bizottság javaslata alapján dr. Schneider Mária szakállamtitkár 100 000.-Ft összegű támogatásban részesítette vizesblokk tervezés költségeire.
Egyek nagyközség Önkormányzata fejlesztési terveiben prioritásként kezeli a tájház fejlesztését, hiszen ez az egyetlen múzeumi gyűjtemény a településen. Ahhoz, hogy a helyi lakosság, az iskolai oktatáson túl a gyerekek és a felnőttek ismeretszerzési igényei teljes körűen ki legyenek elégítve fontos, hogy huzamosabb időt tudjanak eltölteni a tájházban megfelelő színvonalú programokon, foglalkozásokon. Ehhez viszont elengedhetetlen a kulturált vizesblokk kialakítása.
Ennek a tervnek az első lépése volt a Tájház ivóvíz vezeték és szennyvíz csatorna bekötés terveinek elkészíttetése. A pályázatnak köszönhetően most már rendelkezünk a bekötések megvalósításához szükséges tervekkel.


 

© 2012. Egyek

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz